Aanbod

Ben je op zoek naar iemand die ècht naar je luistert? Ben je gestrand in het leven waarin je je op dit moment bevindt of weet je geen raad meer hoe nu verder? Herken je jezelf door een heftig life event niet meer terug? Wil je graag je eigen stem weer kunnen horen en jezelf herkennen? Nu is het beste moment voor een nieuw begin!


Individuele Coaching

Neem contact met mij op voor een intakegesprek om je coachdoel helder te krijgen. Ik lever maatwerk en pas me aan aan jouw behoefte. De coachingsvorm sluit zoveel mogelijk aan op wat zich in het moment aandient en kan zoveel gesprekken omvatten als nodig is, stap voor stap. Lees hieronder meer over mijn aanbod op het gebied van individuele coaching.

Direct inzicht

Je loopt vast, maar snapt niet wat er precies verkeerd gaat. Doe de meting en krijg direct inzicht. Gecombineerd met een heldere coachvraag kun je je gaan ontwikkelen in een richting die ècht bij jou past.

Ik ben geaccrediteerd ACTor voor de ACT®individueel Meting. Met deze meting krijg je direct inzicht in je bewuste en onbewuste kwaliteiten en in je ontwikkelpotentieel. Uit de meting komt een unieke samenstelling van door jou gekozen beelden en competenties. Het laat zien waar je natuurlijke kwaliteiten liggen en op welke krachten je letterlijk stukloopt.

Het invullen van de meting doe je thuis vanaf de computer en duurt ongeveer 20 minuten. In een gesprek van een uur zullen wij de uitslag aan de hand van je coachvraag bespreken en krijg je een uitgebreid rapport mee.

De ACT individueel Meting geeft direct veel inzicht om zelfstandig weer vooruit te kunnen. Vaak komen er tijdens het gesprek vragen naar boven, waar je concrete doelen aan kunt koppelen. Hier kunnen we aansluitend in een aantal sessies mee aan de slag.

Lichaamsgericht

Ik werk lichaamsgericht, dat wil zeggen, door het hoofd even op afstand te plaatsen en te luisteren naar wat je lichaam je te vertellen heeft.

Het hoofd helpt ons overzicht te houden, dingen te kunnen ordenen en structuur aan te brengen. Om dit te kunnen, labelt het ervaringen en heeft het oordelen. Zo begrijpen wij de chaos om ons heen. Echter, als de concentratie weg is, je overspoeld wordt door gedachtes of emoties, lijkt ons hoofd meer in de weg te zitten dan helpend te zijn, met als gevolg dat we het overzicht en de concentratie verliezen, chaos.

Door vanuit het lichaam te werken, kun je op een andere manier naar jezelf en de wereld gaan kijken. Het lichaam slaat net als het hoofd, alle ervaringen uit je leven op. Het herinnert zich. Denk bijvoorbeeld aan de spanning of zwaarte in je lijf als je iets moet doen wat je niet graag doet, of een stokkende ademhaling als je ergens van schrikt. Dit zijn herkenbare voorbeelden. Je lichaam reageert altijd, hoe klein of groot een gebeurtenis ook is.

In mijn coaching leer je je lichaamssignalen te herkennen, te benoemen en verder te onderzoeken. Op deze manier kun je je hulpvraag benoemen en je coachdoel werkelijk, stapje voor stapje, dichterbij brengen.

Wandelcoaching

In wandelingen door een voor jou natuurlijke habitat, ga ik met jou op zoek naar aanwijzingen in de omgeving die je helpen je coachvraag verder te verdiepen. Het wandelen en de omgeving helpen gedachten te stroomlijnen en bij de kern te komen van waar het nu echt om gaat.

Succesvol solliciteren

Ben je op zoek naar een nieuwe baan of verlang je naar een nieuwe uitdaging? Samen gaan we op zoek naar waar je kwaliteiten liggen, hoe de arbeidsmarkt er voor jou uitziet en hoe jij je hierin kunt profileren.

Middelen die ik hiervoor inzet zijn ondermeer de HZO beroepenzoeker, de kaartspellen van Gerrickens en de kernkwadranten van Ofman. Ook maak ik veel gebruik van online en offline netwerken. We zetten ons beider netwerk in om te onderzoeken waar kansen liggen en kansen te creëren. Natuurlijk hoort het opstellen van een goed cv en voorbereiden van een goed gesprek tot een van de onderdelen.


 Training

Trainingen en begeleidingsgroepen worden verzorgd op aanvraag. Neem contact met mij op voor een intake om het doel helder te krijgen en ik maak een offerte met een aanbod. Soms heb ik een aantal mensen in begeleiding, waarvan ik de meerwaarde zie om een groep mee te vormen. In dat geval zal ik het zelf initiëren en kunnen mensen zich daar naar gelang bij aansluiten.

Doeltrainingen

Op aanvraag bied ik trainingen op maat aan. Dit zijn werkgerelateerde trainingen op het gebied van solliciteren, netwerken en social media. Ook verzorg ik activeringstrainingen, die gaan over het hervinden van balans tussen belasting en belastbaarheid en op het gebied van assertiviteit en communicatie.

Intervisie

Je kunt mij inhuren voor de begeleiding van intervisiegroepen van maximaal 5 personen. Dit zijn vaak mensen uit hetzelfde werkveld die verdieping zoeken of zich willen ontwikkelen op professioneel niveau en hierbij naar zichzelf willen kijken en naar wat zij zelf kunnen veranderen in een situatie.

Lotgenoten

Tot slot begeleid ik lotgenotengroepen. Mensen met vergelijkbare klachten, die het moeilijk vinden om stappen te zetten, kunnen van elkaar leren en elkaar steunen om doelen te stellen, te bereiken en te behouden.

Mocht je interesse hebben in een van bovenstaande trainingen of deel willen nemen aan dergelijke groepen, neem contact met mij op voor meer informatie.


Co-creatie

Samen sta je sterker dan alleen. Je kunt mij benaderen als je op zoek bent naar een:

  • sparringpartner
  • planner / organisator
  • trainer / coach

Kijk hier voor opdrachten die ik reeds als zelfstandige heb uitgevoerd.